Aryna Sabalenka
NOS Sport

'Saaie' Sabalenka nog zonder setverlies in 2023, ook Fruhvirtova (17) door in Melbourne

Ook haar zevende partij van het jaar heeft Aryna Sabalenka in twee sets gewonnen. De Belarussische tennisster was in de derde ronde van de Australian Open met 6-2, 6-3 te sterk voor de Belgische Elise Mertens.

Volgens de nummer vijf van de wereld is haar succesreeks te danken aan het feit dat ze haar emoties tegenwoordig beter onder controle heeft. Ze bood onlangs haar excuses aan voor haar gedrag op de baan. Niet zelden gooide ze in het verleden met haar racket, schold ze na een verloren punt of weigerde ze een tegenstander de hand te schudden.

"Ik moet een beetje saai zijn op de baan", zei de 24-jarige Sabalenka nadat ze opnieuw zonder setverlies bleef en de laatste zestien van de Australian Open had gehaald. "Ik moet gewoon wegblijven bij de negatieve emoties en knokken voor elk punt."

Sabalenka gaf in Melbourne toe dat ze deze kalmere aanpak eigenlijk veel eerder in haar carrière had moeten toepassen. "Eindelijk begrijp ik wat iedereen me steeds duidelijk wilde maken. Ook nu waren er een paar momenten waarop ik met mijn racket wilde gooien of iets schreeuwen. Maar ik wist mezelf te beheersen en voel me een stuk natuurlijker."

Linda Fruhvirtova

Sabalenka wist nog nooit een finale van een grandslam te bereiken. In de achtste finales treft ze Belinda Bencic. De Zwitserse nummer tien van de wereld was met 6-2, 7-5 te sterk voor de Italiaanse Camila Giorgi.

17-jarige Tsjechische

Caroline Garcia, de nummer vier van de wereld, leek op weg naar een snelle uitschakeling. Ze verloor de eerste set met 1-6 van de Duitse Laura Siegemund, maar de Française won de andere twee sets beide met 6-3. Garcia speelt in de volgende ronde tegen Magda Linette. De Poolse wist verrassend te winnen van de Russin Ekaterina Alexandrova (6-3, 6-4).

Linda Fruhvirtova is met 17 jaar en 273 dagen de jongste speelster in de vierde ronde. De Tsjechische knokte zich met 7-5, 2-6, 6-3 langs landgenote Martketa Vondrousova (23). In de beslissende set kwam de tiener terug van een 1-3 achterstand.

In de achtste finales treft Fruhvirtova de Kroatische Donna Vekic. Zij was met tweemaal 6-2 te sterk voor de Spaanse Nuria Parrizas Diaz. Met Karolina Pliskova schaarde nog een Tsjechische zich bij de laatste zestien. Zij won met 6-4, 6-2 van de Russin Varvara Gracheva.

Pliskova neemt het op tegen Shuai Zhang. De Chinese ontdeed zich met 6-3, 6-2 van de Amerikaanse Katie Volynets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl