NOS NieuwsAangepast

Taugé lijkt bron EHEC-bacterie

De Duitse autoriteiten denken nu dat de besmettingen met de EHEC-darmbacterie zijn veroorzaakt door taugé en andere spruiten van gekiemde groente, zoals broccoli en kikkererwten.

De spruiten zijn op grote schaal verwerkt in salades die zijn gegeten in het noorden van Duitsland.

De meeste groentespruiten komen van een kweker uit Nedersaksen, maar een deel komt uit het buitenland. Uit welk land wilde de minister van Landbouw van Nedersaksen niet zeggen.

Lübeck

De kwekerij in Nedersaksen is inmiddels gesloten. Volgens de minister is er ook een relatie tussen het gesloten bedrijf en de besmettingen die in een restaurant in Lübeck werden opgelopen.

Het staat nog niet vast dat taugé inderdaad de boosdoener is, maar volgens de regionale autoriteiten zijn de aanwijzingen zo overduidelijk dat uit voorzorg wordt gewaarschuwd geen taugé te eten.

Biogassen

Eerder wees de verdenking in de richting van komkommers en tomaten, later werden het eten van rood vlees en de productie van biogassen genoemd.

Aan de gevolgen van besmetting met de EHEC-bacterie zijn nu 22 mensen overleden, het aantal besmettingen is de 2000 gepasseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl