Mark Flekken
NOS Voetbal

Flekken over mislopen WK: 'Ik was niet teleurgesteld, ik was boos'

Toen Louis van Gaal zijn selectie voor het WK bekendmaakte, ontbrak daarin een naam die menig voetbalvolger wel verwacht had: Mark Flekken. De doelman zat in december thuis voor de tv te kijken naar Oranje in Qatar.

"Ik was vol ongeloof", zegt Flekken in gesprek met het Duitse voetbalblad Kicker. De 29-jarige sluitpost van SC Freiburg verblijft momenteel met zijn club in Andalusië, waar de nummer twee van de Bundesliga zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Dat Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer wel naar het WK gingen en Flekken niet, was vooral gezien de woorden van de bondscoach zelf bijzonder te noemen. "Hij is ongelooflijk goed met zijn voeten, dat wil je niet weten. Dat is een Van Gaal-keeper", zei die in oktober 2021, toen Flekken voor het eerst bij zijn selectie zat.

Van Gaal en Hoek

"Ik was niet teleurgesteld, ik was boos", aldus Flekken. "Ik had mij het einde van 2022 heel anders voorgesteld, maar ik ben van mening dat alles met een reden gebeurt. Na een paar dagen kon ik het afsluiten omdat ik er toch niks aan kon veranderen. Uiteindelijk was het de beslissing van de bondscoach en hij zal zijn redenen ervoor gehad hebben."

Dat Flekken niet naar Qatar ging kon hij naar eigen zeggen dus wel een plekje geven, maar de manier waarop hij het nieuws te horen kreeg zit hem niet lekker. Net als Jasper Cillessen kreeg Flekken het nieuws te horen van keeperstrainer Frans Hoek.

"Dat was geen duidelijk verhaal", zegt Flekken daarover, die verder niet uit de doeken doet wat er precies tegen hem werd gezegd.

Mark Flekken en Frans Hoek

Onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman hoopt Flekken een nieuwe kans te krijgen, voornamelijk omdat de nieuwe keeperstrainer, Patrick Lodewijks, hem al eerder op de radar had staan.

In 2019, toen Lodewijks ook al in de staf van Koeman bij Oranje zat, hield de keeperstrainer Flekken nauwlettend in de gaten. "Het is nu aan mij om weer op niveau te presteren. Als ik weer bij Oranje kan spelen zou ik erg blij zijn. Ik zou ook heel graag mijn vakantie in willen korten om bij de Nations League Finals te zijn."

In juni strijdt Nederland samen met Kroatië, Italië en Spanje om de eindzege in de Nations League. De wedstrijden worden gespeeld in Rotterdam en Enschede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl