NOS Wielrennen

Bol volgt Cavendish naar ploeg Astana: 'Doel om hem te helpen vechten voor succes'

Bol volgt Cavendish naar wielerploeg Astana: 'Gaaf om voor zo'n uniek doel te gaan'

In navolging van Mark Cavendish zet ook wielrenner Cees Bol zijn loopbaan voort bij Astana. De 27-jarige sprinter tekent een contract voor één jaar bij de formatie van ploegbaas Aleksandr Vinokoerov.

Bol en Cavendish zouden dit jaar voor B&B Hotels-KTM gaan rijden, maar vanwege een gebrek aan sponsors is die ploeg ermee opgehouden. De afgelopen jaren reed Bol voor DSM.

"Mijn belangrijkste doel voor dit seizoen is om weer te winnen, wat sprintkansen te grijpen en te vechten voor de overwinning in alle soorten races", zegt Bol via de kanalen van zijn nieuwe ploeg. "Maar met Mark Cavendish in het team zal een ander groot doel zijn om hem te helpen vechten voor het succes."

"Cavendish gaat natuurlijk voor het record, van 35 tourritten", zegt Bol tegen de NOS. Cavendish heeft nu 34 ritzeges in de Tour de France, een gedeeld record samen met Eddy Merckx. "Het is gaaf om voor zo'n renner voor zon uniek doel te kunnen gaan. Dus daar kijk ik wel naar uit. In zo'n koers zal ik hem zeker bijstaan. In andere koersen ga ik zelf ook een kans krijgen."

Zijn grootste succes boekte Bol vooralsnog in maart 2019, toen hij namens Team Sunweb de kasseienkoers Nokere Koerse op zijn naam schreef. "Ik zou graag wat klassiekers willen rijden om te zien hoe ver ik samen met het team kan komen", blikt hij vooruit op het aankomende seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl