NOS WielrennenAangepast

Gesink valt hard in Tour Down Under: 'Gebroken bekken en wat minder huid'

Voor Robert Gesink is de Tour Down Under na een harde valpartij voorbij. De Nederlander van Jumbo-Visma viel in de eerste etappe op zo'n 25 kilometer van de finish hard op het asfalt.

Hij liep daarbij een gebroken bekken op en is voorlopig uit de roulatie.

Gesink valt hard met zijn hoofd op het asfalt en verlaat Tour Down Under

"Een ongelukkige val heeft me een gebroken bekken en heel wat minder huid opgeleverd", schrijft de 36-jarige Gesink op Instagram. "Dit is niet hoe ik Australië had willen verlaten." Ook ploeggenoten Timo Roosen en Tim van Dijke waren bij de valpartij betrokken, maar zij konden wel verder.

Meteen na afloop zei ploegleider Addy Engels dat het "naar omstandigheden goed" ging met Gesink. "De valpartij zag er erg naar uit en het was al vrij snel duidelijk dat hij zijn weg niet meer kon vervolgen."

Bauhaus wint

De eerste etappe werd gewonnen door Phil Bauhaus. De Duitser van Bahrain was na 149,9 kilometer van en naar Tanunda de snelste in de sprint. Alberto Bettiol, die dinsdag de proloog won, behield de leiderstrui.

Bauhaus sprint naar ritzege Down Under in etappe vol valpartijen

De Fransman Nans Peters reed lange tijd voor het peloton uit, maar ook hij kon niet voorkomen dat de sprintersploegen het scenario van de koers bepaalden. Ook de slotkilometer werd nog ontsierd door een valpartij, waarvan Magnus Sheffield en Jordi Meeus het slachtoffer waren.

De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Bauhaus, die tijdens de tweede etappe ook al een keer het asfalt had opgezocht. De finishfoto wees uit dat de Duitser de Australiërs Caleb Ewan en Michael Matthews net te snel af was.

Zes seconden

In het algemeen klassement heeft Bettiol zes seconden voorsprong op Matthews. Donderdag hebben de sprinters wederom een goede kans op de etappezege. De Tour Down Under duurt tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl