In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Rechter laat schokkende beelden van misbruik door oppasouders niet zien

De rechtbank in Den Bosch noemt beelden die een Limburgs stel opnam van het seksueel misbruik van zeven meisjes "schokkend". De beelden zijn daarom niet op de zitting vertoond, terwijl dat wel de bedoeling was. Vandaag was de eerste dag van het proces tegen de verdachten.

Peter S. (59) uit Beegden en Nancy D. (54) uit Herkenbosch zouden tussen 2019 en 2021 zeven jonge meisjes van tussen de 1 en 6 jaar hebben misbruikt. De twee waren actief als oppas in de regio Eindhoven.

Ze zouden de slachtoffers meerdere keren hebben misbruikt. Vaak werd het misbruik ook gefilmd. "Een dwingende, grove en ruwe toon van de vrouw jegens de kinderen is hoorbaar. Ontreddering, angst en verdriet van de kinderen zijn erop te zien", zei de rechtbank erover.

Misbruik bekend

De verdachten gingen gedetailleerd in op de zaak en bekenden het misbruik, schrijft omroep 1Limburg, die bij de rechtszaak was. De verdachten konden anderhalf jaar lang doorgaan, totdat een van de ouders op beelden uit de kinderkamer zag dat hun 2-jarige dochter werd misbruikt. Ook zagen ze dat een man via een videoverbinding meekeek.

Kort erna werden de verdachten aangehouden.

In 2018 leerden de verdachten elkaar kennen via een datingsite. Ze kregen een seksuele relatie, die steeds extremere vormen aannam. Daarbij fantaseerden ze ook over seks met dieren en kinderen.

Oppaswebsite

De vrouw schreef zich in bij twee oppaswebsites. Ze zou de voorkeur hebben gegeven aan oppassen op kinderen onder de 4 jaar. Die zouden zich niets kunnen herinneren en zich niet verzetten.

Tijdens het oppassen kreeg de vrouw opdrachten van de man, die via een videoverbinding meekeek. De vrouw deed seksuele handelingen met de meisjes terwijl ze werden gefilmd. Voor zover bekend zijn die video's niet online verspreid.

Ouders van de kinderen volgden de zitting in een aparte ruimte van de rechtbank. Later deze week maken zij gebruik van hun spreekrecht. De strafeis volgt volgende week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl