Victoria Azarenka is de enige oud-winnares die nog in het toernooi zit.
NOS SportAangepast

Azarenka verslaat Kenin in duel tussen enige oud-winnaressen op Australian Open

De Australian Open krijgt dit jaar zo goed als zeker een nieuwe winnares bij de vrouwen. Oud-winnaars Ashleigh Barty en Serena Williams zijn immers gestopt en Naomi Osaka ontbreekt wegens haar zwangerschap.

Met Sofia Kenin en Victoria Azarenka stonden de enige twee oud-winnaressen die dit jaar nog meedoen al in de eerste ronde tegenover elkaar. De 24-jarige Amerikaanse is door blessureleed afgezakt naar de 203de plek op de wereldranglijst, de 33-jarige Belarussin is de nummer 24. Azarenka won de partij in iets meer dan twee uur: 6-4, 7-6 (3).

Swiatek moet nog op gang komen

De grote favoriet om het vrouwentoernooi te winnen is Iga Swiatek. De Poolse nummer één van de wereld beleefde een moeizame start in Melbourne.

Iga Swiatek voorkwam maar net dat ze een derde set moest gaan spelen

Tegen de Duitse Jule Niemeier won Swiatek weliswaar in twee sets (6-4, 7-5), maar dat ging een stuk moeizamer dan ze zelf had gehoopt. Swiatek stond ruim twee uur op de baan en keek in de tweede set tegen een 3-5 achterstand aan, maar dankzij vier gewonnen games op rij voorkwam ze dat ze een derde set moest spelen.

Pegula maakt indruk

Op de openingsdag in Melbourne wisten de meeste kanshebbers hun partij te winnen. Jessica Pegula liet in de eerste ronde in Melbourne zien dat ze in bloedvorm is. De nummer 3 van de wereld rekende binnen een uur af met Jaqueline Cristian: 6-0, 6-1.

De Roemeense kon in de tweede set ternauwernood een 'double bagel' (een nederlaag zonder gamewinst) voorkomen. Toen ze bij een 3-0 achterstand eindelijk een game wist te pakken, kreeg Cristian luid applaus van het publiek in het Margaret Court-stadion.

Jessica Pegula

Maar verder liet Pegula haar opponente alle hoeken van de baan zien. De 28-jarige Amerikaanse is een echte laatbloeier. Op de Australian Open kwam ze nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar beleefde ze pas haar echte doorbraak door de finale van Roland Garros te bereiken.

Collins met pijn en moeite door

Danielle Collins, de verliezend finaliste van vorig jaar in Melbourne, sneuvelde al bijna in de eerste ronde. De Amerikaanse had een time-out nodig vanwege een knieblessure, maar won uiteindelijk met 7-5, 5-7, 6-4 van Anna Kalinskaya.

"Die blessure was zeker even schrikken", zei Collins na de drie uur durende partij. "Maar ik kon er doorheen bijten, al was dit zeker geen goede start voor mij", zei de nummer elf van de wereld.

Blessurebehandeling voor Danielle Collins

Ook Bianca Andreescu, de US Open-winnares van 2020, plaatste zich voor de tweede ronde. De Canadese, afgezakt naar de 43ste plek op de wereldranglijst, won met 6-2, 6-4 van Marie Bouzkova uit Tsjechië.

Emma Raducanu, die de US Open een jaar na Andreescu won, was met 6-3, 6-2 te sterk voor Tamara Korpatsch. De 20-jarige Britse speelt in de tweede ronde tegen Coco Gauff. De Amerikaanse, die vorig jaar de finale haalde op Roland Garros, sloeg zich in twee sets langs de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-1, 6-4.

Met precies dezelfde setstanden won de Griekse nummer zes van de wereld Maria Sakkari van de Chinese Yuan Yue. Madison Keys, die vorig jaar nog de finale haalde in Melbourne, had drie sets nodig tegen de Russin Anna Blinkova. Het werd 6-4, 3-6, 6-2 voor de Amerikaanse nummer 13 van de WTA-ranking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl