Koopmeiners draagt met goal en assist bij aan monsterzege Atalanta (8-2)

Atalanta heeft in de Italiaanse Serie A met een zege van 8-2 op Salernitana een clubrecord verbroken. Nooit eerder werd er zo vaak gescoord in een wedstrijd. Oranje-international Teun Koopmeiners scoorde en gaf een assist.

Atalanta maakte in de eerste helft al vijf treffers. Aanvaller Jérémie Boga maakte de 1-0, waarna de Senegalese spits Boulaye Dia gelijkmaakte. Ademola Lookman benutte vervolgens een penalty en Giorgio Scalvini scoorde op aangeven van Koopmeiners (3-1).

Een penalty van Koopmeiners werd in de 38ste minuut nog gestopt door de Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa, maar de oud-AZ'er stond op de juiste plaats om de rebound binnen te schuiven.

Rasmus Højlund zorgde voor een 5-1-ruststand en in de tweede helft voerden Lookman, Ederson Silva en Nadir Zortea de score verder op: 8-2.

Bij Atalanta stond ook Marten de Roon in de basis. Rechtsback Hans Hateboer bleef op de bank. Bij Salernitana stond voormalig Feyenoorder Tonny Vilhena in de basis.

Dybala schiet Roma naar zege op Fiorentina

Paulo Dybala bezorgde AS Roma de zege tegen Fiorentina. De Argentijnse aanvaller maakte op aangeven van Tammy Abraham beide doelpunten in de 2-0-zege.

De ploeg van coach José Mourinho houdt daarmee de aansluiting bij de achtervolgers op koploper Napoli.