Heracles tegen PEC Zwolle

PEC terug aan kop na flinke winst op Heracles, Almere City verslaat Willem II

In een strijd om de eerste plek in de eerste divisie is koploper Heracles Almelo door de nummer twee PEC Zwolle ingemaakt: 0-3. Een nederlaag in eigen huis voor de Almeloërs, die niet in vorm waren, al kan je ook zeggen dat PEC Zwolle goed voetbal liet zien.

Al na acht minuten krulde Samir Lagsir de bal fantastisch binnen: 0-1. Vanaf dat moment was het prijsschieten. Vlak na elkaar maakten Thomas van den Belt en Lennart Thy de 0-2 en de 0-3, die laatste uit een vrije trap.

Ook na rust domineerde PEC Zwolle de wedstrijd, maar hield Heracles de goal dicht. Er kwam nog een prachtige boogbal van Van den Belt op Younes Taha, die niet buitenspel stond. De kopbal was echter te slap om Brouwer voor de vierde keer te kloppen.

Almere City klopt Willem II

Eerder op de zondag versloeg Almere City Willem II met 1-0. Het was een wedstrijd met meer kansen dan goals voor beide ploegen.

Almere City's Jeredy Hilterman scoort de 1-0

Willem II, de nummer zeven in de stand, begon sterk, met een aantal kansen voor Elton Kabangu. Toch was het Almere City dat op voorsprong kwam met een knappe goal van Jeredy Hilterman: 1-0. De bal werd voorgegeven door Pascu, waarbij Hilterman vanuit de draai en een lastige hoek hard en laag de verre hoek binnen schoot. Het was zijn vijfde goal in de laatste vier wedstrijden.

Het lukte Willem II, ondanks behoorlijke kansen, niet om de wedstrijd voor rust te kantelen.

Opvallende shirtwissel

Een opvallend moment was de shirtwissel. Willem II-verdediger Lucas Woudenberg had het shirt van Elton de Leeuw aan en moest tijdens de wedstrijd aan de zijlijn zijn eigen shirt aantrekken.

stand eerste divisie

De teams bleven ook na rust aan elkaar gewaagd, al zakte Willem II wel wat terug in kracht. De gevaarlijkste momenten van de ploeg uit Tilburg kwamen uit spelhervattingen. Almere City bleef zoeken naar de counters, maar wist er geen goal meer uit te slepen.

Nog even een spannend moment in het laatste kwartier. Pascu haalde uit en de bal leek een Tilburgse arm te raken, maar een strafschop bleef uit.

Dankzij de winst klimt Almere City op de lijst, naar plek drie.