Mikel Oyarzabal is net terug na een kruisbandblessure
NOS Voetbal

Real Sociedad houdt druk op Barcelona en Real Madrid met zege in Baskische derby

Middelgrote clubs met ambitie doen er goed aan eens in de keuken bij Real Sociedad te kijken. Ook dit seizoen draait de club uit San Sebastián mee in de top van La Liga, met een 3-1 zege op aartsrivaal Athletic Club houdt 'La Real' druk op koploper Barcelona en nummer twee Real Madrid.

Met oude meester David Silva op het middenveld, in de rug van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth jaagt Real Sociedad op Champions League-voetbal. De voorsprong op nummer vier Villarreal is ruim, met zeven punten. De beste vier ploegen van Spanje plaatsen zich voor het miljardenbal.

Na een traditioneel Baskische dans in de middencirkel - beide ploegen stonden erbij en keken ernaar - opende Sørloth het bal in de Reale Arena. De Noorse spits maakte halverwege de eerste helft de 1-0.

Nadat Takefusa Kubo er op aangeven van Silva 2-0 van had gemaakt, deed Athletic Club iets terug via Oihan Sancet (2-1). Een kwartier na rust zorgde sterspeler Mikel Oyarzabal, op de weg terug na een kruisbandblessure, er met een rake strafschop voor dat het verschil weer twee werd (3-1).

Met tien man, Yeray Álvarez kreeg voor het veroorzaken van de door Oyarzabal benutte strafschop rood, wist Athletic Club niets meer uit te richten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl