NOS NieuwsAangepast

Protest Baba Ramdev door politie beëindigd

In India heeft de politie met geweld een eind gemaakt aan een anti-corruptieprotest onder leiding van de yogagoeroe Baba Ramdev.

Zo'n dertig mensen raakten gewond toen de politie in New Delhi de wapenstok en traangas inzette. Baba Ramdev zelf werd gearresteerd, maar later weer vrijgelaten.

Hij ging gisteren met tienduizenden aanhangers in hongerstaking in een grote tent in het centrum van New Delhi. Volgens de politie was er slechts toestemming gegeven voor een demonstratie van 5000 mensen.

Baba Ramdev is de populairste goeroe van India. Hij eist maatregelen tegen de corruptie in het land. Aanhangers in andere delen van India zijn ook in hongerstaking gegaan, net als volgers in de VS, Europa en Afrika.

Meditatie

De Indiase overheid is het afgelopen jaar in verlegenheid gebracht door een reeks corruptieschandalen. Ramdev eist harde maatregelen en vindt onder meer dat corrupte ministers de doodstraf moeten krijgen.

De regering vreesde dat de hongerstakende Ramdev, in combinatie met al bestaande onvrede over corruptie en stijgende prijzen, onrust zou aanwakkeren.

De omstreden yogaleraar, die onder meer beweert dat homoseksualiteit een ziekte is die door meditatie kan worden genezen, is razend populair in India. Zo heeft hij een televisieprogramma met dagelijks dertig miljoen kijkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl