Keeper Bart Ravensbergen schreeuw het uit in het duel met Argentinië
NOS SportAangepast

Handballers keren na 62 jaar terug op WK met klinkende zege op Argentinië

De Nederlandse handballers zijn het WK in Polen en Zweden uitstekend begonnen met een klinkende zege op Argentinië. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson won in Krakau met 29-19.

Het was de eerste wedstrijd voor Nederland op een WK sinds 1961.

Keeper Ravensbergen cruciaal

Oranje, dat in de play-offs voor het WK verloor van Portugal, maar een wildcard kreeg voor het toernooi, begon uitstekend. Al vanaf het eerste fluitsignaal had Oranje de dekking goed op orde en was het ook scorend uitstekend bezig. Daarnaast bleek keeper Bart Ravensbergen met een paar reddingen cruciaal voor de sterke start van Nederland.

Ravensbergen stopte een paar lastige schoten en aanvoerder Bobby Schagen trof kort achter elkaar drie keer doel. Oranje sloeg met 13-7 een comfortabel gat, maar de Argentijnen vochten zich knap terug tot 14-11 bij rust.

Bekijk hieronder de reacties van keeper Bart Ravensbergen en aanvoerder Bobby Schagen.

Argentinië, dat nooit verder reikte dan de elfde plaats op een WK maar wel de laatste dertien edities van de partij was, werd na rust verder ontmanteld door Oranje. Het duurde even voordat beide ploegen tot scoren kwamen, maar opeens ging het steeds beter lopen bij Nederland, dat uitliep naar 19-12.

Het bleek de nekslag voor de Argentijnen, die het Oranje in het vervolg niet meer lastig wisten te maken. De vechtlust bij de Argentijnen bleef weliswaar, maar Ravensbergen stopte vrijwel alles en trof zelf ook nog doel. Kay Smits werd topscorer van Oranje met zeven treffers.

Zondag wacht Noord-Macedonië

Oranje vervolgt het toernooi zondag met de tweede groepswedstrijd. In Krakau is Noord-Macedonië dan de tegenstander. Dinsdag staat de laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen op het programma.

De beste drie landen uit de poule plaatsen zich voor de hoofdronde. De behaalde punten in de poulefase tegen de ploegen die doorgaan worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales.

Luc Steins in het duel met Argentinië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl