Benjamin Mendy kwam vanwege de slepende zaak sinds augustus 2021 niet meer in actie
NOS Voetbal

Manchester City-speler Mendy grotendeels vrijgesproken in verkrachtingszaken

Benjamin Mendy is in de rechtbank vrijgesproken van zeven van de negen aanklachten wegens verkrachting en seksueel misbruik. De voetballer van Manchester City kwam vanwege de slepende zaak sinds augustus 2021 niet meer in actie.

Toch is de rechtszaak nog niet helemaal ten einde. De jury kwam niet tot een unaniem oordeel over een aanklacht van verkrachting en een poging daartoe van twee andere vrouwen.

De 28-jarige Mendy oogde emotioneel in de rechtbank nadat hij werd vrijgesproken voor het grootste deel van de aanklachten. De 28-jarige Fransman heeft altijd beweerd dat de seks met de vrouwen, van wie enkelen nog tiener, vrijwillig was.

De feiten speelden zich af tussen 2018 en 2021, onder meer terwijl er in Groot-Brittannië een lockdown van kracht was tijdens de coronapandemie. In zijn villa in Cheshire organiseerde Mendy (seks)feestjes.

Medeverdachte Louis Matturie arriveert bij de rechtbank

Mendy werd in 2017 de duurste verdediger ter wereld, toen hij voor 58 miljoen overstapte van AS Monaco naar Manchester City. In 2018 werd hij met Frankrijk wereldkampioen. Maar mede door blessures was de linksback niet erg succesvol bij Manchester City, voordat hij in opspraak kwam.

Nadat Mendy in de zomer van 2021 werd aangeklaagd, schorste City de Fransman voor onbepaalde tijd. Of de verdediger nu weer welkom is bij zijn club, is nog onduidelijk. "Aangezien er nog openstaande gevallen zijn in deze zaak, is de club momenteel niet in de positie om verder commentaar te geven", meldt City in een kort statement.

Andere verdachte

Naast Mendy stond ook medeverdachte Louis Matturie terecht. De 41-jarige Matturie zou de 'fixer' zijn geweest, hij zou vele vrouwen naar het huis van de voetballer hebben geleid.

Matturie werd vrijgesproken van drie aanklachten van verkrachting en misbruik, over zes andere zaken kon de jury (nog) niet tot een unaniem oordeel komen. Matturie barstte in tranen uit toen de rechtbank het oordeel uitsprak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl