De bussen stonden buiten geparkeerd
NOS NieuwsAangepast

Twaalf bussen uitgebrand in Utrecht, dienstregeling volledig hervat

Door een brand vanochtend vroeg op het terrein van een busremise in Utrecht zijn twaalf bussen verloren gegaan, zegt vervoerder U-OV. Het busvervoer in en rond de stad was urenlang verstoord, maar in de loop van de ochtend werd de dienstregeling weer volledig hervat.

De twaalf uitgebrande voertuigen zijn dieselbussen, waarvan tien dubbelgelede voertuigen. Dat zijn harmonicabussen met twee scharnieren. Er is veel rook- en roetschade, maar het vuur is niet overgeslagen naar het kantoor of de werkplaats van de remise.

De brand heeft in het weekend geen gevolgen voor de dienstregeling, zegt een woordvoerder van U-OV. "En het lijkt erop dat we maandag ook volgens dienstregeling kunnen rijden, maar daar zijn we nog hard mee bezig."

Veel bussen waren niet meer te redden:

Bussen uitgebrand in busstalling Utrecht

De eerste melding over de brand kwam rond 04.50 uur binnen. Een paar uur later werd het sein brand meester gegeven. De remise staat in Westraven, aan de zuidkant van de A12. Vanwege de brand werd een afrit van de snelweg afgesloten.

"De bussen stonden vrij dicht op elkaar geparkeerd", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. "Als het warm wordt, gaat het erg snel. Ook de wind bemoeilijkte het blussen, omdat die het water wegblaast van de vlammen."

De busremise werd in 2021 officieel geopend. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie en een externe schade-expert doen daar onderzoek naar. Er zijn geen gewonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl