Michel Adopo (nummer 21) schiet de winnende voor Torino binnen
NOS Voetbal

AC Milan laat zich in het bekertoernooi verrassen door tiental Torino

Torino heeft in de achtste finales van Coppa Italia voor een stunt gezorgd door AC Milan een thuisnederlaag te bezorgen. De ploeg uit Turijn, met oud-Ajacied Perr Schuurs in de gelederen, moest na zeventig minuten verder met tien man, maar hield stand tegen de huidige nummer 3 in de Serie A en sloeg in de verlenging via een snelle counter zelf toe: 0-1.

Dat was een hard gelag voor AC Milan, dat echter te weinig had laten zien om erg te mogen treuren. Het enige gevaar in de gezapige eerste helft was van Charles De Ketelaere gekomen. De 21-jarige Belg van Milan zag na een klein halfuur een kopbal via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiteren, terwijl een venijnig schot op slag van rust een prooi werd voor Torino-doelman Vanja Milinković-Savić.

Perr Schuurs (links) in duel met Charles De Ketelaere

Na de pauze liep Koffi Djidji tegen zijn tweede gele kaart aan en moesten de gasten vanaf de zeventigste minuut met zijn tienen verder. Milan wist zich amper raad met het mannetje meer op het veld. Oud-Ajacied Sergiño Dest loste nog wel een schot dat nipt naast ging, terwijl Theo Hernandez in de extra tijd een kans in de rebound miste.

In de verlenging hield Torino, mede dankzij de alert keepende Milinković-Savić, knap stand. Sterker, een spaarzame counter leverde pardoes een treffer op. Brian Jephte Bayeye bood de meegesprinte Michel Adopo een intikker. Het was daarna nog flink billenknijpen voor de ploeg uit Turijn, maar de zege werd met hangen en wurgen over de streep getrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl