João Felix

João Félix, de man van 125 miljoen, op huurbasis van Atlético naar Chelsea

João Félix stapt tijdelijk over van Atlético Madrid naar Chelsea. De Londense club huurt de Portugees tot het einde van dit seizoen.

De 23-jarige schaduwspits kwam in 2018 als opvolger van de Fransman Antoine Griezmann naar Atlético. De Madrilenen betaalden zo'n 125 miljoen euro aan Benfica. Het jaar daarna ontving Félix de Golden Boy Award, als grootste voetbaltalent van Europa. Desondanks wist hij de grote verwachtingen nooit helemaal in te lossen.

In het begin van het lopende seizoen was hij vaak reserve, nadat Griezmann bij Atlético terug was gekeerd. Volgens Spaanse media is de relatie van Félix met trainer Diego Simeone niet optimaal.

Zo beschouwd is de huurdeal met Chelsea een logische. Aan de andere kant speelde Félix een sterk WK met Portugal en toonde hij de afgelopen weken in La Liga ook weer zijn oude vorm.

Depay opvolger Félix?

Félix stond in de twee wedstrijden na de winterse hervatting in de basis bij Atlético en scoorde tegen Elche. Als mogelijke opvolger van de Portugees wordt in Spanje Memphis Depay genoemd, die op een zijspoor is beland bij FC Barcelona.

Félix is na David Datro Fofana, Andrey Santos en Benoît Badiashile de vierde versterking die Chelsea deze winterse transferperiode binnen haalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl