Het Team Bijzondere Bijstand van de douane tijdens een demonstratie
NOS Nieuws

Opnieuw vijf vermoedelijke 'uithalers' gearresteerd op Maasvlakte

Opnieuw heeft de politie op de Maasvlakte vijf mensen aangehouden. Zij worden ervan verdacht in opdracht van criminele organisaties gesmokkelde drugs uit containers gehaald te hebben. De mannen zijn tussen de 19 tot 23 jaar. Twee van hen werden al eens eerder opgepakt op verdenking van het uithalen van drugsladingen.

De vijf werden vannacht aangehouden op twee containerterminals, meldt de zeehavenpolitie op Twitter. Maandag werden ook al acht vermoedelijke 'uithalers' gearresteerd, de jongste van hen was 17 jaar. Ze werden gevonden na meldingen van beveiligers die mensen op het terrein hadden gezien. Uithalers zijn (vaak jonge) verdachten die in opdracht cocaïne uit containers halen.

Of de arrestaties vandaag verband houden met de aanhoudingen van maandag, is niet duidelijk.

Gisteren werd ook duidelijk dat in de Rotterdamse haven afgelopen jaar bijna 47.000 kilo cocaïne is onderschept. Dat was aanzienlijk minder dan in 2021: toen werd er ruim 70.000 kilo in beslag genomen. Ook werden minder uithalers gearresteerd. Hun aantal lijkt de laatste tijd wel weer toe te nemen: de afgelopen weken zijn er tientallen opgepakt. Het Openbaar Ministerie blijft dan ook bezorgd over deze vorm van criminaliteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl