Agenten op de A27 na de politieactie
NOS NieuwsAangepast

Politieactie op A27 had te maken met ontvoering van 15-jarige jongen

De politieactie op de A27 van vanmorgen had te maken met de ontvoering van een 15-jarige jongen, heeft de politie bekendgemaakt. Er wordt gezocht naar getuigen.

Rond 08.40 uur kreeg de politie in Amsterdam een melding over een verdachte situatie in de wijk De Pijp in Amsterdam. De politie meldt nu dat het ging om een ontvoering die plaatsvond in de Tweede Jan Steenstraat. De jongen zou door enkele personen in een witte bestelbus zijn geduwd.

De agenten wisten de bestelbus op de A27 ter hoogte van het dorp Groenekan te traceren. Een getuige gaf het kenteken door, waarna het voertuig met behulp van ANPR-camera's werd gevonden, meldt een bron aan de NOS.

Op de snelweg werden meerdere waarschuwingsschoten gelost. Vanwege de politieactie werd de weg bij Bilthoven in de richting van Utrecht tijdelijk afgesloten.

Politie-actie op de A27, vanochtend

Bij de politieactie op de snelweg kon de jongen worden bevrijd: hij bleek ongedeerd. Drie verdachten zijn direct aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere.

Een bron meldt aan de NOS dat de jongen vermoedelijk zelf het doelwit was van de ontvoering. Wel worden ook andere scenario's onderzocht.

De drie gearresteerden zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben. De recherche en de forensische opsporing doen onderzoek. Over de toedracht wil de politie nu niets kwijt. Wel roept de politie getuigen op zich te melden en eventuele beelden te delen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl