NOS NieuwsAangepast

Circusartiest valt bij optreden van grote hoogte naar beneden in Haarlem

Een artiest van een circus is tijdens een optreden in Haarlem van grote hoogte naar beneden gevallen. Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis gebracht. De man is bij kennis en buiten levensgevaar, schrijft het circus op Facebook. "Hij heeft veel pijnstilling nodig en wordt nog nader onderzocht op breuken en/of inwendig letsel."

Het ongeluk gebeurde tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem, dat vaker tijdens de feestdagen in de stad optreedt. De artiest liep samen met een andere acrobaat in een constructie met aan beide kanten een rad, dat de Wheel of Death wordt genoemd. De man was niet gezekerd.

De voorstelling werd meteen na het ongeluk afgebroken:

Circusartiest valt van grote hoogte in Haarlem

Er zaten naar verluidt duizend mensen, onder wie ook veel kinderen, in de tent te kijken. Hulpverleners hebben het publiek het circus uitgeleid.

"Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we om contact op te nemen met de huisarts, mochten mensen klachten krijgen. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar", zegt een politiewoordvoerder tegen het ANP.

Het Kerstcircus staat sinds 22 december in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem. Tot en met 8 januari zouden er voorstellingen zijn, onder anderen met Hans Klok. Of de geplande voorstellingen nog doorgaan, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl