Christopher Froome tijdens de Tour de France van 2022
NOS Wielrennen

Wildcards voor ploegen van Froome en Kristoff voor Tour de France

De wielerploegen Israel-Premier Tech en Uno-X mogen dit jaar deelnemen aan de Tour de France. De formaties hebben van de organisatie een wildcard ontvangen. Israel-Premier is de ploeg van onder anderen viervoudig Tour-winnaar Chris Froome, Jakob Fuglsang en Michael Woods. Vorig jaar wonnen Simon Clarke en Hugo Houle namens de Israëlische ploeg een Tour-etappe.

Het Noorse Uno-X nam nog nooit deel aan de Tour. De Noren Alexander Kristoff en Tobias Halland Johannessen zijn de blikvangers van de ploeg.

De twee ploegen kregen een uitnodiging naast de achttien WorldTour-teams en Lotto-Dstny en TotalEnergies, die komend seizoen een beschermde status hebben.

"Het is een selectie zonder verrassingen", verklaarde Tourdirecteur Christian Prudhomme. "Soms is de keuze ingewikkeld, in dit geval niet echt. Er ontstaat een gat achter de 22 beste ploegen ter wereld."

Christopher Froome op het eindpodium van de Tour de France 2016

Froome won de Tour in 2013, 2015, 2016 en 2017. De 37-jarige Brit staat de laatste twee jaar onder contract bij Israel-Premier Tech. De 35-jarige Kristoff, de blikvanger bij Uno-X Pro Cycling Team, schreef in het verleden onder meer Milan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen op zijn naam.

De Tour de France begint op 1 juli met een etappe met start en finish in het Spaanse Bilbao. Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma won de laatste editie van de Ronde van Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl