Het bosgebied Horsterwold in Zeewolde waar de kazerne moet komen
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

'Nieuwe kazerne Zeewolde voor 7000 militairen'

De beoogde militaire kazerne bij Zeewolde moet plek gaan bieden aan zo'n 7000 militairen. Ook zijn er ongeveer 1300 opleidingsplaatsen voorzien, zei commissaris van de koning Verbeek in zijn nieuwjaarstoespraak. De werkplekken ontstaan volgens hem door een reorganisatie binnen Defensie.

De bouw van de nieuwe kazerne is nog niet definitief, maar vorige maand gaf staatssecretaris Van der Maat wel aan een locatie in de buurt van de Nijkerkerbrug bij Zeewolde het meest geschikt te vinden. Het kabinet hakt waarschijnlijk binnen een half jaar de knoop door.

Superkazerne

Het was al duidelijk dat het om een grote kazerne gaat. Van der Maat sprak eerder van een "superkazerne", waarin verschillende onderdelen van Defensie samenkomen. Hij noemde toen nog geen aantallen militairen.

De Landmacht zegt een gebied van 500 hectare nodig te hebben voor de gebouwen en het oefenterrein. Het Horsterwold bij Zeewolde is daar het meest geschikt voor, zo bleek vorige maand uit een inventarisatie van mogelijke locaties.

Op het beoogde terrein zijn nu verschillende agrarische bedrijven gevestigd waarvoor een alternatieve plek moet worden gevonden, zo meldt Omroep Flevoland.

Advertentie via Ster.nl