NOS Nieuws

14 doden bij bestorming Mexicaanse gevangenis

Bij de bestorming van een gevangenis in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez aan de Amerikaanse grens zijn veertien mensen om het leven gekomen. Tien van de veertien doden zijn volgens de Mexicaanse autoriteiten bewakers.

Mexicaanse media schrijven dat de cipiers waarschijnlijk zijn geëxecuteerd. De overige doden waren gevangenen. Het is niet duidelijk hoe ze zijn omgekomen. Volgens de autoriteiten zijn er ook dertien gewonden gevallen en zijn zeker 24 gevangenen ontsnapt.

De opstand begon volgens justitie in de staat Chihuahua rond 07.00 uur toen verschillende gepantserde voertuigen bij de gevangenis aankwamen. Daarna openden schutters het vuur op bewakers.

De bestorming gebeurde tijdens de bezoekuren. Bij de bezoekers ontstond grote paniek:

14 doden bij bestorming Mexicaanse gevangenis: 'Betere wapens dan de politie'

Er werden militaire eenheden naar de gevangenis gestuurd om de orde te herstellen. Volgens de burgemeester van de stad zijn inmiddels vijf ontsnapte gevangenen weer opgepakt.

In het door crimineel geweld en corruptie geplaagde Mexico zitten naar schatting zo'n 225.000 mensen in de gevangenis. Die gevangenissen zijn vaak overbevolkt en hebben slechte voorzieningen. Het kan vaak jaren duren voor mensen een proces krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl