Emiliano Martinez
NOS VoetbalAangepast

Met veelbesproken WK-keeper als reserve klopt Villa ook Spurs, matig Chelsea gelijk

De veelbesproken Argentijnse WK-doelman Emiliano Martínez heeft op Nieuwjaarsdag voor het eerst weer een wedstrijd van zijn club Aston Villa bijgewoond. Hij zat op de reservebank tijdens het gewonnen competitieduel met Tottenham Hotspur: 2-0.

Chelsea kwam later op de avond niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Nottingham Forest.

Na het winnen van het WK vierde Martínez dagenlang feest. Pas twee dagen geleden trainde hij voor het eerst weer mee bij Villa. Zijn Premier League-rentree zal waarschijnlijk woensdag plaatsvinden in het thuisduel met Wolverhampton Wanderers.

Gesprek

Vorige week zei Villa-coach Unai Emery dat hij met Martínez om tafel wil voor een gesprek over zijn controversiële gedrag na de WK-finale. Tijdens de huldiging maakte Martínez een obsceen gebaar met de award voor beste WK-keeper en in de dagen daarna bleef hij tegenstander Kylian Mbappé belachelijk maken.

"Als je zoveel emoties hebt, is het moeilijk om die onder controle te houden op zo'n moment", zei Emery. Wanneer zijn gesprek met Martínez is, is niet bekend. "Dat doen we als hij weer bij ons is en onder onze verantwoordelijkheid valt."

Volgens Spaanse media zou Emery zijn Argentijnse doelman willen verkopen in de winterse transferperiode. De Marokkaanse doelman Yassine Bounou zou een beoogde opvolger zijn.

Martínez niet onmisbaar

Na Nieuwjaarsdag lijkt het erop dat Martínez voor Villa niet onmisbaar is. Villa is de nummer twaalf uit de Engelse Premier League en won verdiend van de Spurs, dat dure punten liet liggen in de strijd om een topvierplek, die recht geeft op Champions League-voetbal.

Het gat van de Spurs met nummer vier Manchester United is twee punten en United heeft een wedstrijd minder gespeeld. Liverpool heeft twee punten minder dan Tottenham, maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

Stand Premier League

De nederlaag van de Spurs werd ingeleid door slordigheden van eigen sterspelers. Keeper Hugo Lloris trad bij de 1-0 grabbelend op na een afstandsschot, waardoor Emiliano Buenida kon profiteren. Bij de 2-0 handelde Harry Kane te sloom, leed balverlies en kon Villa snel omschakelen. Douglas Luiz wipte de bal behendig achter Lloris.

Villa lijkt onder Emery nieuwe energie te hebben gevonden en won drie van de laatste vier wedstrijden, onder meer van Manchester United en vandaag dus van Tottenham Hotspur.

Chelsea heeft lek nog niet boven

Het lek bij Chelsea is nog niet boven. Dinsdag werd eindelijk weer eens gewonnen (2-0 tegen Bournemouth), maar op bezoek bij laagvlieger Nottingham Forest werd zondag puntenverlies geleden: 1-1.

Aurier gaat helemaal uit z'n dak na de gelijkmaker tegen Chelsea

Met name de tweede helft van de ploeg van Graham Potter was ver onder de maat. Na ruim een uur maakte Serge Aurier namens Forest dan ook de voor rust geforceerde openingstreffer van Raheem Sterling ongedaan.

Kort voor de gelijkmaker trof Morgan Gibbs-White al de onderkant van de lat en stuitte Brennan Johnson op Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga.

Met onder meer de teruggekeerde WK-ganger Hakim Ziyech als invaller trachtte Potter het tij te keren, maar Chelsea stelde hevig teleur.

Ziyech ligt op de grond in Nottingham

Door het gelijkspel staan de Londenaren op een teleurstellende achtste plek. Donderdag komt Manchester City op bezoek in de Engelse hoofdstad.

Versterkingen voor Chelsea?

Achter de schermen is Chelsea overigens druk bezig met het aantrekken van Monaco-verdediger Benoît Badiashile. De 21-jarige Fransman wordt volgens Engelse media maandag medisch gekeurd.

Ook WK-winnaar Enzo Fernández, nu nog onder contract bij Benfica, staat hoog op het verlanglijstje. De komst van de Argentijnse middenvelder laat nog even op zich wachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl