Margriet Eshuijs
NOS NieuwsAangepast

Zangeres Margriet Eshuijs (70) overleden

Zangeres Margriet Eshuijs is gisteren op 70-jarige leeftijd overleden, heeft haar partner Maarten Peters laten weten aan persbureau ANP. Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. Ze werd in de jaren zeventig bekend als zangeres van de popgroep Lucifer.

Het bekendste nummer van Lucifer is House for sale uit 1974, dat jaarlijks in de Top 2000 staat. Dit jaar staat het op 1519. Nadat de muziekformatie stopte ging Eshuijs solo verder en gaf ze les op het conservatorium in Alkmaar.

Op Twitter reageert oud-drummer van Lucifer Henny Huisman vanuit Bonaire.

Voor haar werk kreeg Eshuijs meerdere prijzen. De nummers On The Move Again en Black Pearl en het album Right on Time waren goed voor een Edison, en ze kreeg een Gouden Harp voor haar album Sometimes. In 1999 werd ze benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Oud-presentator Ad Visser kent haar uit de tijd van het wekelijkse muziekprogramma AVRO's Toppop waarin ze meerdere keren optrad. "Ik kende haar goed. Haar levensdoel was niet om beroemd te worden, maar een goede zangeres. Het lied was het belangrijkst en niet zijzelf. Zij zong uit haar hart en het ging haar om de echtheid. Geen nodeloze nietszeggende franje," zegt Ad Visser in het radioprogramma Nieuws en Co.

Samen met haar partner verzorgde ze de muziek voor de jaarlijkse Alpe d'Huzes. Dat is een evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit gebeurt onder meer door het beklimmen van de Franse berg Alpe d'Huez per fiets of te voet.

De zangeres speelde gitaar, accordeon en piano, trad de laatste jaren van haar leven op met een koor en deed kleinschalige solotours.

House for sale uit 1975:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl