Sam Beukema (l) en Hakon Evjen (r)

AZ lijkt met zege op Atalanta van Koopmeiners klaar voor hervatting eredivisie

AZ heeft het laatste oefenduel voor de start van de tweede seizoenshelft met 1-0 gewonnen van Atalanta. Hakon Evjen maakte in Bergamo al in de eerste minuut het enige doelpunt. Bij Atalanta stonden WK-gangers Teun Koopmeiners (ex-AZ) en Marten de Roon in de basis.

Voor de 24-jarige Koopmeiners was het een confrontatie met zijn 22-jarige broer Peer, die in de slotminuten inviel bij AZ. De twee gingen na afloop op de foto voor de clubkanalen van AZ. Teun Koopmeiners stapte vorig jaar over van AZ naar Atalanta.

Evjen strafte al snel een fout van Atalanta-verdediger Rafael Toloi af en zette de bezoekers op voorsprong. AZ-doelman Hobie Verhulst voorkwam daarna met enkele goede reddingen de gelijkmaker van de thuisploeg en stopte in de 78ste minuut een strafschop van Duvan Zapata, gegeven na een overtreding van Verhulst op diezelfde Zapata.

Vorige week donderdag was AZ in een oefenwedstrijd in Spanje ook al te sterk voor het Spaanse Valencia (1-3). De ploeg van coach Pascal Jansen lijkt daarmee klaar voor de hervatting van de competitie. AZ, dat de vierde plaats in de eredivisie bezet, neemt het op 7 januari in de 15de speelronde thuis op tegen Vitesse.