Een seismograaf van het KNMI registreert trillingen
NOS NieuwsAangepast

Aardbeving met kracht 1,9 in Froombosch, Groningen

In de buurt van het Groningse dorp Froombosch is even na middernacht een aardbeving geweest. Volgens metingen van het KNMI had de beving een kracht van 1,9.

Froombosch ligt ten oosten van de stad Groningen, in de buurt van Slochteren. Meerdere mensen geven aan dat ze trillingen hebben gevoeld, meldt RTV Noord.

Omwonenden zeggen tegen de regionale omroep dat ze een knal hoorden en trillingen voelden. Een inwoner van Slochteren zegt tegen de omroep: "Ik hoorde zwaar geroffel en daarna een knal. Ik stapte eerst nog naar boven om mijn man te vragen of hij uit bed was gevallen, maar nee, het was weer een aardbeving. De pannen rammelden op het rek." Over schade is vooralsnog niets bekend.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen, waar Froombosch onder valt, zegt op Twitter een duidelijke knal van dichtbij te hebben gehoord. "Voelde als een explosie onder de grond."

Als gevolg van gaswinning komen vaker aardbevingen voor in Groningen. Afgelopen oktober waren er meerdere bevingen in Wirdum. De zwaarste had een kracht van 3,1. Die beving leidde tot bijna 200 schademeldingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl