Premier Ardern
NOS Nieuws

Belediging door premier Nieuw-Zeeland levert 60.000 euro op voor goed doel

De overheidsnotulen waarin de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern parlementslid David Seymour "een arrogante lul" noemde, zijn voor ruim 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar geveild, omgerekend zo'n 60.000 euro. Het geld gaat naar een stichting die onderzoek doet naar prostaatkanker.

De opmerking die Ardern mompelde over Seymour van de liberale oppositiepartij, werd onbedoeld opgevangen door de microfoon die nog aanstond. De sneer kwam in het verslag van het debat te staan.

Seymour zei verbaasd te zijn over het taalgebruik van Ardern en de premier bood haar excuses aan. Uiteindelijk kwam Seymour met het idee voor een veiling van de notulen om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Beiden signeerden het verslag, waar online op geboden kon worden.

282 mensen brachten een bod uit op de veilingsite Trade Me en ruim 435.000 mensen bezochten de webpagina. De veiling was getiteld: 'Ardern, Seymour join forces for pricks everywhere.' Het was de populairste veiling van het jaar voor Trade Me.

Ardern bedankte Seymour voor zijn "sportieve houding" en iedereen die een bod deed. Ook Seymour is blij met de opbrengst. "Ik ben overrompeld door de goedhartigheid van de bieders die 'lullen overal' helpen met hun vrijgevigheid", zei het parlementslid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl