Op 6 juli 2020 werd de 49-jarige Mehmet Kiliçsoy doodgeschoten
NOS NieuwsAangepast

Veroordeelde man in Beuningse vergismoord knipt enkelband door en vlucht

Een 33-jarige man die gisteren werd veroordeeld voor de zogeheten Beuningse vergismoord heeft zijn enkelband doorgeknipt en is op de vlucht geslagen, meldt het Openbaar Ministerie. De man kreeg gisteren 20 jaar cel opgelegd voor zijn aandeel in de moord. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

De man mocht de uitspraak van de rechter in vrijheid afwachten omdat de rechtbank eerder bij de behandeling van de zaak vond dat er te weinig bewijs tegen hem was. Op een extra zittingsdag presenteerde de officier van justitie echter nieuw bewijsmateriaal. Op basis daarvan is de man veroordeeld. Hij moest zich donderdag, een dag na de uitspraak, melden om zijn straf uit te zitten.

Vanwege een eerdere veroordeling droeg de man een enkelband, waardoor het OM naar eigen zeggen zicht had op de verblijfplaats van de man.

Klusjesman Mehmet Kiliçsoy

De man werd veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de vergismoord op klusjesman Mehmet Kiliçsoy. Die werd op 6 juli 2020 in het centrum van Beuningen 's ochtends vanuit een gestolen auto onder vuur genomen door twee gemaskerde mannen. Na uitgebreid onderzoek liet de politie weten geen enkel motief voor de moord te kunnen vinden.

In totaal werden gisteren zes mannen veroordeeld voor de moord. Ze kregen straffen variërend van vijf tot dertig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl