Poetin en een hoge militair, vandaag in Moskou
NOS Nieuws

Poetin belooft strijdkrachten alles wat ze nodig hebben in nieuwe toespraak

President Poetin heeft vanmiddag in een toespraak zijn nieuwe plannen voor de oorlog met Oekraïne gedeeld. Zo zegt de Russische president dat hij alle militaire doelen wil behalen in Oekraïne, en dat hij daarvoor alles aan strijdkrachten zal geven waar ze om vragen.

Poetin legde zijn nieuwe plannen voor op een eindejaarbijeenkomst van zijn hoogste defensiefunctionarissen. Volgens Poetin gebruikt de NAVO zijn volledige capaciteit tegen Rusland en moet er opgeschaald worden. Daarom zijn er geen financiële grenzen aan wat de regering het leger kan bieden, aldus Poetin. Hij drong er bij de militaire leiders op aan hun opgedane ervaring in de strijd in Syrië en Oekraïne te gebruiken.

Dit is een stukje uit die toespraak:

Poetin: 'We gaan door met nucleair arsenaal moderniseren'

Poetin zei ook dat hij zijn nucleaire wapens wil verbeteren. Volgens de president is nu 91 procent van de nucleaire wapens al gemoderniseerd. Hij verzekerde het ministerie van Defensie dat de Russische nucleaire strijdkrachten gevechtsklaar zijn.

Poetin sprak ook over de hypersonische Sarmat-raket, genaamd "Satan II". Die is in de nabije toekomst klaar om te worden ingezet, zei Poetin.

In mei dit jaar presenteerde Rusland deze beelden van de RS-28 Sarmat, die getest werd:

Russische test met nieuwste kernraket 'Satan II'

De Russische president erkende dat de oproep van 300.000 reservisten in september niet soepel was verlopen. "De gedeeltelijke mobilisatie die werd uitgevoerd bracht bepaalde problemen aan het licht die onmiddellijk moeten worden aangepakt", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl