De man werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Man (24) uit Ridderkerk omgekomen door zwaar vuurwerk

Een 24-jarige man uit Ridderkerk is overleden nadat gisteravond zwaar vuurwerk in zijn gezicht was ontploft. Hij had het vuurwerk niet zelf aangestoken, zegt de politie.

Het ongeluk gebeurde gisteren vlak voor middernacht. Een getuige zegt tegen Rijnmond dat een arts in de straat de man eerste hulp verleende. Na reanimatie werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is overleden.

De politie heeft ter plekke een man van 29 aangehouden die het vuurwerk zou hebben afgestoken. Hij had nog twee stuks zwaar vuurwerk bij zich. Die zijn in beslag genomen.

Emotioneel

Een 62-jarige man, familie van het slachtoffer, belemmerde volgens de politie de hulpverleners. Volgens Rijnmond gaat het om de vader van het slachtoffer, die zelf ook hulpverlener is en zijn zoon wilde reanimeren. Die werd zo emotioneel dat de politie hem heeft gearresteerd wegens belemmering. De politie wil niet bevestigen of de aangehouden man inderdaad de vader van het slachtoffer is.

Buurtbewoners zeggen tegen de regionale omroep dat het slachtoffer en de gearresteerde man van 29 ook familie van elkaar zijn. Ze zouden op een familiefeestje in Ridderkerk zijn geweest toen ze besloten om buiten vuurwerk af te steken.

De buurt liep volgens een getuige die aanwezig was na het ongeluk uit waardoor het druk was op de plaats des onheils. Er stonden tientallen mensen rondom de plek waarop het slachtoffer viel.

Kind gewond

In het Brabantse Oss raakte gisteren een 9-jarig kind zwaargewond door vuurwerk. Hij had dat tijdens het spelen op straat gevonden. Het vuurwerk ging af in zijn handen, schrijft Omroep Brabant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl