Alan Soutar zorgt voor de eerste stunt op het WK darts
NOS Sport

Brandweerman Soutar zorgt voor eerste WK-stunt, Van Barneveld ontloopt Ashton

Tweevoudig kwartfinalist Daryl Gurney is al uitgeschakeld op het WK darts. De Schot Alan Soutar liet hem in de tweede ronde kansloos (3-0) en neemt het mogelijk in zijn volgende partij op tegen Danny Noppert.

Het worden drukke dagen voor Soutar, want naast darter is hij ook brandweerman. Na zijn stunt vertelde hij dat hij met de kerstdagen gewoon moet werken en zelfs ingedeeld staat op nachtdiensten. Het WK gaat door tot en met 3 januari, maar ligt met de feestdagen wel even stil.

Hoewel Soutar nog geen set afstond dit toernooi, won hij ze tegen Gurney alle drie wel met minimaal verschil.

Van den Bergh maakt indruk

Overtuigender was de zege van Dimitri Van den Bergh, de hoogst geplaatste speler (vijftiende) die zaterdag in actie kwam. Lourence Ilagan kreeg ook nog eens een 164-finish aan de broek van de Belg in de laatste leg van de wedstrijd.

Raymond van Barneveld neemt het in de tweede ronde op tegen Ryan Meikle, die veel moeite had om Lisa Ashton van zich af te schudden.

Meikle speelde erg slordig, maar leek zich een gemiste bull voor een simpele 3-0 wel te kunnen permitteren. Toch zal hij daarna nog wel even aan dat moment hebben teruggedacht, want Ashton benutte daarna zowat elke kans die ze kreeg.

Bijna gooide ze als eerste op dit toernooi 170 uit, maar ook haar finish van 117 onder druk mocht er wezen. Na zich te hebben teruggevochten tot 2-2, mocht ze in de beslissende set zelf beginnen met gooien. De zenuwen leken haar echter parten te gaan spelen, waarna Meikle ontsnapte.

Doordat Ashton werd uitgeschakeld, is van de drie vrouwelijke deelnemers alleen Fallon Sherrock nu nog over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl