NOS Voetbal

Doelman krijgt metalen bak in het gezicht, voetbalderby in Melbourne afgelast

Doelman krijgt metalen bak in het gezicht, voetbalderby in Melbourne afgelast

Zo blij en trots als Australië was over zijn plaats in de achtste finales van het WK, zo negatief heeft de nationale voetbalcompetitie van het land nu het nieuws gehaald. De Melbourne-derby is zaterdag namelijk gestaakt vanwege supportersgeweld.

De wedstrijd tussen Melbourne City en Melbourne Victory werd in de 22ste minuut stilgelegd, nadat supporters van de bezoekende club het veld hadden bestormd. City-doelman Tom Glover werd daarbij met een metalen bak in het gezicht geraakt door een fan.

Rookfakkel

De keeper had even daarvoor het vuurtje opgestookt door een rookfakkel, die door een City-supporter op het veld was gegooid, terug in het tribunevak van de City-fans te gooien. De fans bestormden vervolgens het veld.

Glover bleef aanvankelijk stoïcijns op het veld staan, maar toen de doelman door het voorwerp was geraakt, maakte hij zich met een bebloed gezicht uit de voeten. City meldde na afloop dat Glover ook hoogstwaarschijnlijk een hersenschudding aan de klap heeft overgehouden.

Bij het incident stonden aan de zijde van City onder anderen Richard van der Venne (oud-speler FC Oss, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk) en Thomas Lam (oud-speler van onder meer AZ, PEC Zwolle en FC Twente) in het veld.

Bij Melbourne Victory was de Portugees Nani (voormalig aanvaller van onder meer Manchester United) een van de veldspelers.

Protest

De gemoederen bij City-Victory waren vooraf al hoog opgelopen. De wedstrijd stond namelijk in eerste instantie in het teken van het protest tegen de beslissing van de Australische voetbalbond om de finale van de A-League (mannen en vrouwen) de komende drie jaar in Sydney te laten spelen.

Normaal gesproken is bij de beslissing in de strijd om het landskampioenschap het thuisvoordeel voorbehouden aan de nummer één in het reguliere voetbalseizoen. De beslissing dit te wijzigen heeft in Australië veel weerstand opgeroepen.

Naar verluidt verdient de Australische bond met de driejarige deal met Sydney een bedrag van acht cijfers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl