Hulpverleners in de buurt van de plaats van de brand
NOS NieuwsAangepast

Brand in voorstad Lyon: tien doden, onder wie vijf kinderen

Bij een brand in een flatgebouw met zeven verdiepingen in de Franse gemeente Vaulx-en-Velin bij Lyon zijn zeker tien doden gevallen, onder wie vijf kinderen.

De kinderen die zijn omgekomen zijn tussen de 3 en 15 jaar oud. Vier personen zijn ernstig gewond geraakt, tien anderen hebben lichte verwondingen, onder wie twee brandweerlieden.

De brand brak rond 03.00 uur uit en is inmiddels onder controle gebracht. Er zijn ongeveer 170 brandweerlieden opgeroepen en 65 brandweerwagens om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend.

Het onderzoek naar de aanleiding van de brand is geopend. Het openbaar ministerie van Lyon verzekert dat het geen enkele scenario wordt uitgesloten, "in het bijzonder het criminele spoor", schrijft nieuwszender BFMTV.

Hélène Geoffroy, de burgemeester Vaulx-en-Velin, bezocht de plek van de brand vanochtend. Daar liepen de gemoederen hoog op. Omstanders zeggen dat de brand zou zijn ontstaan door brandende matrassen.

Een man zegt dat de buurt al jaren gebukt gaat onder drugsproblematiek:

Een man die 100 meter van het gebouw woont, zegt tegen BFMTV dat hij wakker werd van de brand.

"We hoorden geschreeuw, kinderen die gilden. Toen we de ramen openden zagen we rook en gingen we naar beneden. Buren kwamen met een ladder en we konden nog mensen evacueren die op de eerste verdieping woonden", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl