NOS Nieuws

A7 tussen Joure en Sneek bij Prinses Margrietkanaal voor onbepaalde tijd dicht

De A7 tussen Joure en Sneek, die gistermiddag werd afgesloten, blijft voorlopig in beide richtingen dicht ter hoogte van het Prinses Margrietkanaal. In het wegdek kwam het asfalt omhoog, waardoor een soort drempel ontstond. Het asfalt is ook gebroken. Dat leverde gevaar op voor het verkeer.

Het gaat om het deel van de weg onder het aquaduct van het Prinses Margrietkanaal bij Uitwellingerga. Rijkswaterstaat heeft duizend big bags met zand geplaatst om te voorkomen dat het asfalt verder omhoogkomt. Het zand moet tegendruk geven. Daardoor is de weg in beide richtingen dicht.

Onderzocht wordt nu hoe de schade is ontstaan. Pas als dat duidelijk is, kan worden bekeken hoe de weg kan worden gerepareerd en hoelang dat gaat duren. "We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen", zegt Rijkswaterstaat.

 • Camjomedia
  De weg kwam omhoog
 • Camjomedia
  De verbinding tussen Joure en Sneek is voor onbepaalde tijd dicht
 • Camjomedia
  Big bags bij het aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal
 • Camjomedia.nl
  Rijkswaterstaat plaatste 1000 big bags bij het aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal

De afsluiting leidt vooral tot ongemak voor het lokale verkeer. Gisteren in de spits ontstond vertraging, omdat het verkeer nu over de provinciale en lokale wegen moet omrijden. "Mensen moeten eraan wennen. Het zal de komende tijd nog hinder geven", aldus Rijkswaterstaat. "Voor verkeer vanuit het noorden naar de Afsluitdijk zijn er genoeg opties."

Er staat voor komende zomer onderhoud gepland aan het asfalt op de A7 tussen Joure en Sneek. "Maar dat staat los van deze problematiek", zegt Rijkswaterstaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl