Boris Becker tijdens de rechtszaak in april
NOS Nieuws

Boris Becker vrijgelaten, wordt het Verenigd Koninkrijk uitgezet

De Duitse voormalige toptennisser Boris Becker is vrijgelaten uit de Britse gevangenis en zal het land worden uitgezet. Dat heeft de regering in Londen bekendgemaakt.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken komt "elke buitenlander die is veroordeeld voor een misdrijf in aanmerking voor uitzetting bij de eerste gelegenheid". De mededeling gaat verder niet inhoudelijk op de zaak van Becker in.

De 55-jarige Becker werd in april veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het achterhouden van 2,5 miljoen euro voor zijn curator, nadat hij in 2017 failliet was verklaard.

De Duitser woont sinds 2012 in de Britse hoofdstad, maar mag nu het VK nooit meer in.

Onschuldig

De zesvoudig grandslamwinnaar heeft altijd ontkend schuldig te zijn. In de rechtbank verklaarde hij destijds dat hij zijn financiën wegens een gebrek aan tijd en kennis aan adviseurs had overgelaten. Ook zou hij niet tijdig zijn geïnformeerd over de verplichtingen die hij had na zijn faillissement.

Becker had ooit een vermogen van 150 miljoen euro, maar gaf ook enorm veel geld uit. Hij leidde nadat hij was gestopt met tennissen een turbulent leven, ook financieel. Er ging veel geld naar regelingen met zijn ex-vrouwen en het onderhoud van zijn kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl