Harry Brouwer na zijn afzwemmen met zijn zwemjuf
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Harry (69) haalt zwemdiploma: 'Vroeger was het niet zo vanzelfsprekend'

In het zwembad van Hoogezand heeft de 69-jarige Harry Brouwer vandaag zijn A-diploma gehaald. "Vroeger was het niet zo vanzelfsprekend om je zwemdiploma te halen, maar beter laat dan nooit."

Het was de wens om mee te doen aan een triatlon die hem op deze leeftijd toch nog het zwembad in dreef. Maar in een klasje met kleuters leren zwemmen zag Brouwer niet zitten, en dus werd geregeld dat hij privézwemlessen kreeg. In het diepste geheim werkte hij aan zijn zwemvaardigheden, ook zijn vrouw wist van niks.

RTV Noord was er vanmiddag bij toen Brouwer ineens moest afzwemmen. De triatlon kan er dus komen, maar zijn grootste wens blijkt simpeler: "Ik kijk ernaar uit om samen met de kleinkinderen te gaan zwemmen", vertelde hij trots. "Ik ga nu ook voor zwemdiploma B."

Ook zijn vrouw is blij is dat hij nu eindelijk kan zwemmen. "We hebben een bootje en ik denk weleens: stel dat-ie eraf valt. Gelukkig kan ik wel goed zwemmen, dus ik kan hem dan wel redden. Maar ik vind het fantastisch dat Harry dit nu doet."

Kijk hier hoe Harry afzwemt:

Harry (69) verrast zijn vrouw: hij heeft zijn eerste zwemdiploma op zak

Advertentie via Ster.nl