NOS Voetbal

El Ahmadi over Marokko: 'Elf leeuwen die als beesten tekeergaan'

"Als je van Spanje en Portugal kan winnen, kun je van iedereen winnen. Of het nu Frankrijk of Argentinië is."

Oud-voetballer Karim El Ahmadi, tijdens het WK actief als NOS-analyticus, heeft goede hoop dat de WK-droom van Marokko ook na de halve finale van vanavond tegen Frankrijk nog kan voortduren.

El Ahmadi kwam gisteren aan in Qatar en kijkt zijn ogen uit: "Het is een heel speciale dag. Als je ziet hoeveel Marokkaanse fans hier zijn. En ze kunnen het allemaal bijna niet geloven en hebben tranen in hun ogen."

Het team van bondscoach Walid Regragui heeft niet alleen Marokko, maar ook Afrika op de kaart gezet, meent de oud-Feyenoorder. "Over Afrikaanse landen zei iedereen altijd: ze komen er wel, maar ze redden het vaak niet. Marokko is wat dat betreft een voorbeeld. Het team speelt ook een beetje Europees. Het zijn elf leeuwen die op het veld als beesten tekeergaan."

Lof voor Regragui

Spelers als Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech excelleren, maar de sleutel tot het succes lijkt bondscoach Regragui. "Deze trainer heeft in drie maanden tijd er een echt team van gemaakt. Spanje en Portugal hebben fantastische spelers, maar er was er niet eentje heel goed tegen Marokko."

"Dat zegt iets over de ploeg en de manier waarop ze druk zetten. Een sierlijke speler als Sofiane Boufal zie ik achterin gewoon ballen afpakken. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur."

Mehdi Benatia en Karim El Ahmadi in duel met Cristiano Ronaldo tijdens het WK van 2018

El Ahmadi was zelf voor Marokko actief op het WK van 2018 in Rusland. Toen kwam de ploeg niet verder dan de groepsfase, na 1-0 nederlagen tegen Iran en Portugal en een 2-2 gelijkspel tegen Spanje.

"We hadden toen ook een fantastische ploeg, maar hadden ook wel wat pech. Als we toen hadden gespeeld als het Marokko van nu, dicht bij elkaar en vanuit de counter, hadden we misschien ook wel door kunnen gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl