Henk Fraser
NOS VoetbalAangepast

Fraser weg bij FC Utrecht na grensoverschrijdend incident: 'Nog nooit overkomen'

Henk Fraser is per direct vertrokken bij FC Utrecht. De trainer heeft zijn contract bij de club ingeleverd, nadat hij afgelopen zaterdag op de training in Nederland grensoverschrijdend gedrag had vertoond.

De 56-jarige Fraser zou toen volgens het Algemeen Dagblad aanvaller Amin Younes bij de keel hebben gegrepen. Een aantal dagen later tijdens het trainingskamp in Spanje liepen volgens de krant de gemoederen opnieuw hoog op, waarop Fraser en FC Utrecht na overleg hun conclusie trokken.

'Nog nooit overkomen'

"Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn", aldus Fraser in een verklaring op de website van FC Utrecht.

"Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen."

Amin Younes

Algemeen directeur Thijs van Es onderschrijft dat Fraser veel te ver is gegaan. "In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt."

Goede serie na matig begin

FC Utrecht is de nummer zeven van de eredivisie en had na een moeizame competitiestart de weg omhoog gevonden met vijf zeges op rij voor het ingaan van de winterstop.

Ondanks de goede resultaten bleef de kritiek aanhouden op de behoudende speelwijze van Utrecht, met name vanuit de spelersgroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl