Han Peekel
NOS Nieuws

Televisiemaker Han Peekel (75) overleden

Televisiemaker Han Peekel is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn dochter na berichtgeving van De Telegraaf. Hij was vooral bekend als presentator van tv-programma's als Wordt Vervolgd en TV Monument. Peekel stierf op Bali aan de gevolgen van hartfalen.

De Rotterdammer begon in de jaren 60 als zanger van Nederlandstalige nummers. Ook was hij presentator bij Radio Veronica. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn werkzaamheden voor televisie. Het AVRO-programma Wordt Vervolgd, over strips en tekenfilms, was in 1983 voor het eerst op tv. Peekel zou het programma zeventien jaar lang presenteren.

Het intro van Wordt Vervolgd in 1986:

Sinds 2009 presenteerde Peekel het programma TV Monument van Omroep Max, waarin steeds een complete aflevering aan een bekende Nederlander of televisieprogramma wordt gewijd. Omroepbaas Jan Slagter reageert in De Telegraaf verslagen op het overlijden van Peekel. "Han was natuurlijk zelf een tv-monument, die voor ons legendarische uitzendingen maakte rond Joop van den Ende, John de Mol, André van Duin en Jeroen Krabbé. Ik schrik er echt van."

Peekel produceerde ook veel tv-programma's en schreef boeken. Hij werd in 2012 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van televisie, radio, cabaret en kleinkunst. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van toenmalig burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl