NOS Voetbal

Frankrijk bewondert defensief Marokko met 'vijandige' aanhang: 'Moeten kalm zijn'

Bondscoach Didier Deschamps bewondert Marokko, dé verrassing van dit WK en woensdag de tegenstander van Frankrijk in de halve finale. En dan met name hun defensieve kracht.

"Zij staan niet voor niets in de halve eindstrijd", zei hij dinsdag op de persconferentie. "Mijn collega Walid Regragui heeft heel goed werk gedaan."

Ondanks dat Marokko landen als België, Spanje en Portugal heeft uitgeschakeld is Frankrijk de torenhoge favoriet. "Maar Marokko heeft hier nog niet verloren", stelde Deschamps, die Frankrijk in 2018 naar de wereldtitel leidde.

Balbezit

Marokko was slechts 27 procent van de kwartfinale tegen Portugal in balbezit. "Wij willen de bal wel graag hebben", zei Deschamps daarover. "We denken zo een betere kans te hebben om te scoren."

Didier Deschamps

"Marokko heeft van alle ploegen het beste verdedigd op dit WK, maar ze zouden hier niet staan als ze niet konden aanvallen. Voor veel spelers van het team is dit podium nieuw. Maar er is een positieve dynamiek ontstaan tijdens het WK."

Het Marokkaanse elftal kan in Qatar rekenen op grote steun van de supporters. De Fransen maken zich dus op voor een heet avondje in het Al Bayt Stadium.

'Vijandige sfeer'

"We proberen ons hierop voor te bereiden", zei doelman Hugo Lloris. "We weten dat er een vijandige sfeer in het stadion zal hangen met al hun fans. Wij zullen klaar en kalm zijn."

Deschamps vond de woorden van zijn doelman iets te zwaar: "Ik houd niet van de term 'vijandig', want dat is negatief. Marokko heeft geweldige supporters en dat zal nuttig voor hen zijn. Er zal veel lawaai zijn en daar hebben we onze spelers ook op voorbereid."

Geen training Upamecano en Rabiot

Frankrijk heeft een dag voor de halve finale getraind zonder Dayot Upamecano (Bayern München) en Adrien Rabiot (Juventus). De Franse voetbalbond heeft dit laten weten, zonder daarbij aan te geven of de twee daarmee definitief zijn afgevallen voor de ontmoeting van woensdag.

Verdediger Upamecano is volgens Franse media wat grieperig en bleef een dag eerder ook al binnen. Ook middenvelder Rabiot zou zich ziek voelen, maar hierover is vanuit het Franse kamp geen officiële mededeling gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl