11 juni 2022: Pierre Rolland in de bergrtui tijdens Criterium du Dauphine
NOS Wielrennen

Alpe d'Huez-winnaar Rolland (36) stopt als profrenner: 'Lot heeft zo beslist'

Pierre Rolland (36) heeft een punt achter zijn professionele wielercarrière gezet. De Fransman, die vooral indruk maakte tijdens bergetappes, won verschillende ritten in de Tour de France en Giro d'Italia.

In eerste instantie wilde Rolland nog zeker een jaar doorgaan. Omdat zijn ploeg B&B Hotels dreigt te verdwijnen, houdt de Fransman er nu toch mee op. "Het lot heeft zo beslist", vertelt de Fransman in een filmpje op social media.

Ruimte voor Bol

In 2006 debuteerde Rolland in het profpeloton. Sinds 2019 reed hij voor B&B Hotels. Die Franse procontinentale ploeg van manager Jérôme Pineau zou komend jaar met de stad Parijs als geldschieter onder de naam Paris Cycling City doorgaan, maar dat project lijkt geflopt nu de internationale wielerunie UCI de ploeg geen licentie heeft gegeven voor 2023.

22 juli 2011: Pierre Roland wint op Alpe d'Huez

Rolland had naar eigen zeggen wel contacten met andere teams. Hij wil zijn jongere teamgenoten die eveneens een nieuwe werkgever zoeken - onder wie de Nederlandse sprinter Cees Bol - niet in de weg zitten.

De meest opvallende zege boekte Rolland in 2011, met de aankomst op de Alpe d'Huez. Hij werd toen in Parijs in de witte trui ook gehuldigd als winnaar van het jongerenklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl