NOS NieuwsAangepast

Oversteek 1500 migranten Mexico-VS gefilmd, aantallen nemen toe

Zo'n 1500 migranten uit Midden- en Zuid-Amerika zijn in de nacht van zondag op maandag de grens naar de Verenigde Staten bij El Paso overgestoken. Het was een van de grootste overtochten van de afgelopen jaren.

De migranten staken de grens over via de Rio Grande, de grensrivier tussen Mexico en de Verenigde Staten. Aan de Amerikaanse kant werden ze opgewacht door grenswachten.

Op deze beelden zie je de rij aan de grens:

Grote groepen migranten steken de grens over tussen Mexico en de VS

Eind deze maand loopt een Amerikaanse wet af uit de coronatijd, bekend als Title 42, waarmee de VS migranten uit bepaalde landen makkelijker kan weigeren. De Amerikaanse grenspolitie ziet nu al grotere aantallen migranten dan een jaar geleden, al zijn er nog geen harde cijfers. Maar als in januari de wet niet meer geldt, worden dat er dus mogelijk nog veel meer.

Volgens de grenspolitie hebben de afgelopen dagen 2400 migranten geprobeerd om de VS binnen te komen in de El Paso Sector, het gebied waarvoor de grenswacht van El Paso verantwoordelijk is.

Persbureau Reuters sprak met migranten uit Nicaragua, die zeggen op hun tocht naar de Amerikaanse grens te zijn ontvoerd en afgeperst door criminelen. Zij zouden afgelopen week zijn bevrijd door de Mexicaanse politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl