Een strooiwagen op de snelweg (archieffoto)
NOS NieuwsAangepast

Nog altijd glad op wegen, mist wel weggetrokken

Het KNMI waarschuwt voor gladheid tot in het begin van de middag in een groot deel van het land, vooral op (fiets)bruggen en viaducten.

Door de gladheid geldt overal in het land code geel, behalve in Groningen, Drenthe en Overijssel. Eerder vanochtend gold ook een code geel vanwege mist in de provincies Groningen en Drenthe. Die waarschuwing is inmiddels opgeheven.

Files en ongelukken in Flevoland

Het aantal files neemt af. De ANWB telde om 10.00 uur 27 files van in totaal 136 kilometer.

Door een aanrijding met een vrachtwagen op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen (N307) is een automobilist om het leven gekomen. De auto is halverwege de dijk frontaal op de vrachtwagen gebotst, meldt omroep Flevoland.

Vanwege het ongeluk is de dijk tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De chauffeur van de vrachtauto bleef ongedeerd. De politie is nog op zoek naar getuigen. Of gladheid een rol heeft gespeeld bij het ongeluk, is nog niet duidelijk.

Op de Hanzeweg bij Dronten was een ernstig ongeval waarbij meerdere personenauto's en een vrachtwagen betrokken waren. Daarbij is een persoon ernstig gewond geraakt. Ook hier is niet meteen duidelijk of de gladheid een rol speelde.

Foto's van het ongeluk bij Dronten:

Wie van Lelystad naar Enkhuizen reist, krijgt het advies om om te rijden via Amsterdam of de Afsluitdijk. Het verkeer op de Hanzeweg kan omrijden via de Parallelweg. Dit duurt naar verwachting nog tot in de loop van de ochtend.

Spoorwegen

De NS meldt vanochtend verschillende verstoringen, maar het merendeel is niet veroorzaakt door de weersomstandigheden, meldt een woordvoerder van het spoorbedrijf.

Door rijpvorming was eerder een goederentrein gestrand tussen Leiden en Den Haag, maar die verstoring is inmiddels opgelost, aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl