Alle hotelgasten werden volgens de Taliban gered
NOS Nieuws

Taliban: schutters gedood na aanval op hotel in Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben gewapende mannen een hotel aangevallen. Volgens de autoriteiten zijn zeker drie schutters, die betrokken waren bij de aanval, gedood.

Het gaat om een hotel waar vaak Chinese zakenlieden verblijven. De Taliban, die de macht hebben in het land, stellen dat de aanval is beëindigd en dat alle hotelgasten zijn gered.

Op beelden is te zien hoe het hotel in brand staat en hoe iemand zichzelf in veiligheid brengt door uit het raam te springen:

Aanval op hotel in Afghaanse hoofdstad Kabul, schutters gedood

Een noodziekenhuis niet ver van het hotel zegt dat er 21 gewonden zijn binnengebracht, van wie er drie al overleden waren bij aankomst.

Gewapende mannen drongen in de loop van de ochtend het hotel binnen en openden het vuur. Volgens omstanders waren er daarna meerdere explosies te horen en brak er brand uit.

Op videobeelden op sociale media is te zien hoe hotelgasten via het raam proberen te vluchten. Twee buitenlandse gasten raakten daarbij gewond, zeggen de Taliban. De verantwoordelijkheid voor de aanval op het hotel is nog niet opgeëist.

In augustus vorig jaar namen de Taliban opnieuw de macht over in Afghanistan, nadat troepen van de Verenigde Staten en de NAVO zich hadden teruggetrokken.

Sinds die overname zijn er geregeld aanslagen en schietpartijen geweest. Een aantal daarvan is opgeëist door een regionale tak van de terroristische beweging Islamitische Staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl