Didier Deschamps op de persconferentie
NOS Voetbal

Deschamps waarschuwt Engeland: 'Frankrijk draait niet alleen om Mbappé'

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft Engeland gewaarschuwd voor de wedstrijd in de kwartfinale van zaterdag. Het Franse elftal draait niet alleen om sterspeler Kylian Mbappé, zo verklaarde Deschamps een dag voor de wedstrijd.

"We hebben ook andere gevaarlijke spelers", aldus de bondscoach. "Dat helpt ons om niet te afhankelijk te zijn. Maar Kylian is Kylian en zal dat altijd blijven."

Volgens Deschamps was Mbappé tijdens de 3-1-zege op Polen in de achtste finales "niet in topvorm en was hij toch beslissend". De aanvaller was in de wedstrijd goed voor twee treffers en een assist op Olivier Giroud.

Kylian Mbappé op het trainingsveld

"We hoeven niet te stressen, maar moeten gelukkig zijn dat we hier staan", voegde Deschamps toe. "In de kwartfinales ligt de kwaliteit hoger en zijn de eisen ook hoger. Er staat ook veel meer op het spel. Zoals voor alle teams die het geluk hadden zich te plaatsen voor de achtste finales is er geen terugwedstrijd om fouten recht te zetten. Uiteindelijk zal het ene land gelukkig zijn, het andere teleurgesteld."

In de ogen van Deschamps heeft Engeland geen zwakke plekken, maar hoopt hij met een goede analyse de tegenstander toch "pijn te kunnen doen" op bepaalde plekken. "Elk team heeft sterke punten maar er zijn natuurlijk ook dingen die beter kunnen."

Raheem Sterling (midden) op de training van Engeland

De Engelse bondscoach Gareth Southgate vindt dat zijn elftal op het WK in Qatar voor de ultieme uitdaging staat. "Dit wordt de grootst mogelijke test voor ons", zei Southgate. "Frankrijk is de regerend wereldkampioen, een uitstekende ploeg met heel veel individuele talenten. Het is voor ons een geweldige uitdaging om het tegen dit team op te nemen. We zijn klaar om te strijden voor een plek in de halve finales."

Sterling terug

Raheem Sterling heeft na een absentie van enkele dagen weer meegetraind met de Engelse ploeg. De aanvaller van Chelsea was huiswaarts gekeerd wegens een overval op zijn huis.

"Geweldig om je weer terug te hebben", schreef de Engelse bond bij een foto van de 28-jarige Sterling. Donderdag meldde de bond dat Sterling zich weer bij de selectie van bondscoach Gareth Southgate zou gaan voegen.

Volgens Engelse media waren gewapende personen in de nacht van zaterdag op zondag binnengedrongen in het huis van Sterling, terwijl zijn gezin thuis was.

Engeland neemt het zaterdag om 20.00 uur op tegen wereldkampioen Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl