Angel Di María
NOS Voetbal

Di María terug op trainingsveld Argentinië, 'geblesseerde' De Paul stelt fans gerust

Ook in Argentinië wordt er afgeteld naar vrijdag, als de nationale ploeg het in de kwartfinale van het WK opneemt tegen Oranje. De ploeg had vandaag geen officieel mediamoment, Lionel Messi en co bereiden zich in alle rust en stilte voor op het treffen met Nederland.

De trainingsvelden van Nederland en Argentinië liggen op een steenworp afstand van elkaar in Doha. Beide ploegen trainen op het complex van de Qatar University.

Di María terug

Hoewel de training van de Argentijnse ploeg vandaag niet openbaar was, slaagden Argentijnse media er toch in om het een en ander te weten te komen. Zo zagen ze dat Angel Di María weer aansloot bij de groepstraining.

De middenvelder van Juventus moest de achtste finale tegen Australië (2-1 zege) missen met een blessure aan het bovenbeen.

Eerder dit WK lieten we al zien hoe dicht de trainingscomplexen van beide landen bij elkaar liggen.

Papu Gómez, die tegen Australië uitviel met een enkelblessure, ontbrak vandaag nog op het trainingsveld. De aanvaller van Sevilla werkte individueel aan zijn herstel.

De Paul stelt Argentijnen gerust op Instagram

Het meest opvallende nieuws was dat Rodrigo De Paul eveneens apart trainde. De middenvelder van Atlético Madrid zou een hamstringblessure hebben.

In Argentijnse media werd al druk gespeculeerd over de ernst van de kwetsuur. De Paul miste nog geen minuut dit WK en is een belangrijke schakel bij de 'Albiceleste'.

Maar de 28-jarige middenvelder nam al snel de ontstane twijfels weg met een bericht op Instagram. "Ik ben oké", schreef hij in hoofdletters. "We blijven werken en bereiden de laatste details voor, op naar een nieuwe finale."

Het Instagram-bericht van De Paul

De kwartfinale tussen Oranje en Argentinië is ook de ontmoeting tussen de jongste en de oudste bondscoach van dit WK. De 44-jarige Lionel Scaloni liet tijdens een eerder persmoment in Qatar al weten veel bewondering te hebben voor de 71-jarige Louis van Gaal.

"Het maakt me trots dat ik het tegen hem mag opnemen", zegt Scaloni. "Iedereen weet wat hij allemaal bereikt heeft in de voetballerij en vele trainers hebben geprobeerd om hem te kopiëren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl