ANP
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Boosheid om antisemitisme in Lochem

In een woning in Lochem is een voordeur ingetrapt en in de muur een davidster en het woord 'Jood' gekerfd. Voor het adres in de Walderstraat waren kortgeleden Stolpersteine geplaatst.

"Wie dit heeft gedaan is gestoord", zegt een woordvoerder van Stichting Stolpersteine Lochem tegen Omroep Gelderland. Hij wil anoniem blijven. "Ik hoop dat de politie diegene opspoort en dat hij of zij wordt berecht."

"We hebben de vier Stolpersteine er in september gelegd en toen was er ook met een spijker in het hout gekerfd. Je kon een davidster zien en het woord 'Jood' lezen. Ik heb sterk het vermoeden dat het dezelfde dader is."

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van Lochem noemt de actie van afgelopen weekend een 'volkomen onacceptabele daad van haat'. "Ik hoop dat politie en justitie de dader zullen opsporen en straffen om een voorbeeld te stellen. Dit nooit meer!".

De gemeente Lochem meldt het voorval bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël, dat zich inzet voor een afname van het aantal antisemitische uitingen en incidenten. De getroffen bewoner heeft aangifte gedaan.

Advertentie via Ster.nl