Seiji Seiji/Unsplash
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: eilandengroep Vanuatu wordt onleefbaar door klimaatverandering

Het gaat slecht met de biodiversiteit in de wereld. Daarom kwamen afgelopen week meer dan tienduizend vertegenwoordigers van de VN-lidstaten bij elkaar. We spreken met Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur van Naturalis.

De eilandengroep Vanuatu, gelegen tussen Australië en Fiji, wordt onleefbaar door klimaatverandering. De regering heeft aangekondigd dat tientallen dorpen verplaatst gaan worden naar hoger gelegen gebied. Correspondent Meike Weijers en honorair consul van de republiek Vanuatu Ellie van Vliet leggen uit wat dit betekent voor de eilanden.

Schrijver Raoul de Jong heeft de Anna Blamanprijs gewonnen. Een oeuvreprijs die elke drie jaar naar iemand uit de buurt van Rotterdam gaat. De Jong reageert op de prijs én vertelt wat hij van het werk van Blaman vindt.

Fotograaf Paul Kooiker is al meer dan dertig jaar fotograaf. Sinds een paar jaar maakt hij ook modefoto's. Het Amsterdamse fotografiemuseum FOAM maakte een tentoonstelling van die foto's.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl