Het is geen goed jaar voor Sony. Gisteren ging de Playstation Store na weken weer online, maar het zou krakers weer gelukt zijn om het bedrijf te hacken. Een groep hackers onder de naam LulzSec claimt dat het de servers van SonyPictures.com heeft aangevallen en daarbij meer dan een miljoen wachtwoorden en e-mailadressen heeft bemachtigd.

Het gaat om alle gegevens van Sony Pictures en Sony BGM, die door LulzSec zijn gevonden. Alle gegevens liggen nu op straat, inclusief adresgegevens van werknemers, werkgevers en admins. De groep kwam zelf met het nieuws naar buiten. Sony is op de hoogte van de claim en heeft een onderzoek ingesteld.

Makkelijk

LulzSec heeft een document verspreid over de hele wereld waarin onder andere te zien is hoe makkelijk het geweest zou zijn om Sony te hacken en hoe slecht alles beveiligd was. Ook hebben ze alle wachtwoorden, persoonsgegevens en music vouchers van Sony Music online gezet. LulzSecurity zegt in een verklaring dat het niet snapt waarom mensen nog vertrouwen hebben in Sony. "Alle data zijn als platte tekst opgeslagen. Er zitten geen codes achter. Je kunt de data zo meenemen als je binnen bent. Op die manier vragen ze natuurlijk ook wel om problemen."

Eerder werden al een aantal Sony-websites gehackt, evenals het gehele Sony PlayStation Network dat sinds kort weer online is gekomen. Dat netwerk werd op 19 april stilgelegd na een cyberaanval. Daardoor kwamen persoonlijke gegevens van 77 miljoen spelers op straat te liggen.

Door: Ikram

STER reclame