In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Tilburger opgepakt voor witwassen miljoenen euro's

De politie heeft een 31-jarige Tilburger opgepakt voor grootschalige witwaspraktijken. Hij zou als bankier voor criminelen hebben gewerkt en wordt verdacht van het witwassen van meer dan zeven miljoen euro, meldt Omroep Brabant.

De politie doorzocht ook een woning van de man, een autobedrijf en meerdere garageboxen. Daarbij werden negen auto's, een aantal dure horloges en een partij hasj met een straatwaarde van ruim 600.000 euro in beslaggenomen.

De man werd dinsdag opgepakt, aldus de politie vanochtend. In zijn woning vond de politie 'digitale informatie', waaruit zou blijken dat de verdachte het afgelopen half jaar drie miljoen euro heeft witgewassen. In het totaal zou de verdachte meer dan zeven miljoen euro hebben witgewassen in een tijdbestek van anderhalf jaar.

Het onderzoek naar die digitale informatie is nog niet klaar. De politie sluit niet uit dat het witgewassen bedrag nog verder stijgt.

De politie heeft een speciaal team Financiële Opsporing, dat de verdachte Tilburger al langer in de gaten hield. In dit geval ging het om een underground banker, aldus de politie. Zo'n bankier verplaatst grote hoeveelheden cash of zet dat om in cryptovaluta. Vaak wordt zo geld dat is verdiend met illegale drugshandel geïnvesteerd in vastgoed, vermogen of nieuwe criminele activiteiten. Volgens de politie is zo'n bankier een cruciale schakel in de georganiseerde misdaad.

Advertentie via Ster.nl